Slotkoersen via Bloomberg

 

In het verleden behoorde Bloomberg tot één van onze favoriete sites om slotkoersen af te halen : de database is uitgebreid en zeer betrouwbaar. Ideaal dus om de effecten uit uw portefeuilles aan te koppelen en de slotkoersen gratis bij te werken.

 

Maar sinds medio augustus 2016 werden hun servers intern aangepast en verstrekken ze alleen nog de slotkoersen op hun grafieken. Dus niet langer de volumes, noch de openingskoers, de hoogste of de laagste koers van de dag. Informatie die normaal een meerwaarde kan bieden wanneer u ook technische analyse wenst te gebruiken.

 

 

Gevolgen voor MoneyFlow

Door de verandering van servers zult u via Bloomberg (en ook Bing) tijdelijk geen koersupdates meer ontvangen. U krijgt dan de melding "Geen internet beschikbaar". 

 

Wat dient er nu te gebeuren ? Niet zo veel : we adviseren u om in elk geval eens de meest recente versie van MoneyFlow te downloaden. Gebruik hiervoor dezelfde instructies die u van ons ontving bij de aankoop van het programma.

 

Bloomberg koppelingen

Heeft u in uw MoneyFlow-portefeuilles veel Bloomberg koppelingen dan zult u zien dat deze via de nieuwste versie opnieuw bijgewerkt worden. Indien u echter veel de Candlestick grafieken of andere technische signalen (stochastics, ...) gebruikt dan adviseren we u om alle Bloomberg koppelingen (éénmalig) te vervangen door een andere koppeling (bv met Bing of Google). Zie ook "Wijzigen van een koppeling ". Indien u de koersupdate alleen gebruikt om de meest recente stand van uw portefeuille te kennen dan hoeft u helemaal niks aan te passen want slotkoersen komen er altijd binnen.

 

Bing koppelingen

Ook indien uw portefeuille veel Bing-koppelingen bevat zijn de problemen nu van de baan. De koersen worden automatisch aan de aanbevolen koersprovider gekoppeld (maar niet meer aan Bloomberg).

 

 

Gerelateerde berichten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
       
       

 














Meest gelezen artikels




Trefwoorden



Copyright ©2012-2020 CSI:Belgium Software
All Rights Reserved