Portefeuilles opzoeken

 

In tegenstelling tot Portfolio2000 en VisionExpert (waar alle data-bestanden steeds in afzonderlijke data-folders worden bewaard) is MoneyFlow een "file-based" programma (zoals ook Excel en Word) : de portefeuilles kunnen om het even waar worden bewaard (schijf, USB-stick, Cloud, ...). Ook een XLS-bestand kunt u om het even waar bewaren.

 

Het is dus aan de gebruiker om te onthouden (!) waar hij zn portefeuilles wegschrijft. Ook om later een backup te kunnen maken is het belangrijk dat men steeds weet op welke locatie bepaalde bestanden bewaard werden.

 

Standaard locatie portefeuilles

Het programma zal de portefeuilles normaal gezien onder "Mijn documenten" in de folder "MoneyFlow" bewaren. U zult zien dat daar reeds enkele demo portefeuilles werden geïnstalleerd.

 

Laatst bewaarde portefeuille

Om het voor de gebruiker gemakkelijk te maken zal MoneyFlow bij het opstarten steeds de laatst bewaarde portefeuille automatisch opnieuw openen, ongeacht de locatie waar deze bewaard werd.

 

Locatie van de portefeuille

Om te zien op welke locatie de huidige portefeuille bewaard werd volstaat het om in de rechterbovenhoek van het programma met de linkermuistoets op de naam van de portefeuille te klikken :

 

 

Het programma toont dan de eigenschappen van de portefeuille en op het "Info"-tabblad wordt onder "Locatie" het volledige pad van het bestand weergegeven :

 

 

Heel handig is hier de mogelijkheid om een snelkoppeling naar deze portefeuille op uw desktop (hoofdscherm van Windows) te plaatsen. Via deze snelkoppeling heeft u dan steeds rechtstreeks toegang tot deze portefeuille.

 

Portefeuille niet meer teruggevonden

Geen paniek indien u een bepaalde portefeuille niet meer terugvindt : in het programma worden steeds de 10 laatst gebruikte portefeuilles bewaard. Hiervoor klikt u in het hoofdmenu op de menukeuze "Bestand - Recente portefeuilles" :

 

 

Portefeuille openen via Opstartscherm

U kunt de lijst met laatst gebruikte portefeuilles ook raadplegen via het "Opstart"-scherm van MoneyFlow. Klik hiervoor eerst in het hoofdmenu op de menukeuze "Bestand - Sluiten portefeuille" (of klik gewoon met de linkermuistoets linksbovenaan op de zwarte balk met de naam van de gebruiker) :

 

 

 

Portefeuille opzoeken via Windows

Heeft u een eerder opgeslagen portefeuille nog steeds niet kunnen localiseren ? Probeer eens via een Windows-zoekopdracht :

 

  • Klik linksonderaan in Windows op de "Start" toets
  • Er wordt nu een nieuwe menu getoond en in de ruimte juist boven de "Start"-toets kunt u een zoek-opdracht invoeren.
  • Zoek hier naar de naam van uw portefeuille of geef als zoekopdracht "*.PORTFOLIO" in :

 

 

  • Windows gaat dan zelf op zoek naar het opgegeven bestand en indien er iets wordt teruggevonden kunt u in het lijstje rechtstreeks op de portefeuille klikken om deze te openen.
  • Noteer nadien best op welke locatie het bestand zich bevindt (zie hierboven) en/of maak een snelkoppeling op uw desktop voor deze portefeuille (zie hierboven).

 

Lijst met "onlangs geopende items"

Indien u een bepaalde portefeuille niet terugvindt, dan kunt u ook eens

een kijkje nemen onder de "Start"-toets van Windows zelf :

 

  • Onder "Onlangs geopende items" worden normaal gezien ook de meest recente MoneyFlow-portfolios getoond, althans van de laatste week. Je herkent deze makkelijk aan het icoontje (en aan de naam)
  • Naargelang de Windows-versie kan het zelfs zijn dat hier een afzonderlijke "Moneyflow"-menukeuze te zien is met daaronder ook de 10 laatst gebruikte portfolios !

 

Verwante berichten

 

 

 

 

 

 














Meest gelezen artikels




Trefwoorden



Copyright ©2012-2020 CSI:Belgium Software
All Rights Reserved