Wisselkoersen in Moneyflow

 

U zult waarschijnlijk reeds gemerkt hebben dat de wisselkoersen die MoneyFlow gebruikt bij de omrekening naar Euro automatisch aan uw portefeuille toegevoegd worden (net als de beursindexen trouwens). Indien u dus een aandeel toevoegt dat in USD noteert zal MoneyFlow ook automatisch de wisselkoers van de Dollar in Euro toevoegen.

 

MoneyFlow gebruikt hiervoor de wisselkoersen die standaard in het programma ingesteld staan (VisionExpert, Bloomberg, Google, Yahoo, ...). Indien u echter gebruik wenst te maken van andere wisselkoersen (bv met koersen die verder teruggaan dan 10 jaar in de tijd) dan is dit eveneens mogelijk via de werkwijze hieronder.

 

Gedetailleerde instructies

  • Start MoneyFlow en klik op de "F3"-toets om een nieuw effect op te zoeken en toe te voegen.
  • Als voorbeeld zullen we de Dollar-koersen via VisionExpert (*) proberen toe te voegen. (Deze keren soms tot 20 jaar terug in de tijd.) We vullen hiervoor de volgende zoekopdracht in :

 

 

  • We dubbelklikken op de naam om deze wisselkoers uit VisionExpert te importeren. Na de import van de koersen krijgen we het volgende scherm te zien :

 

 

  • De "Naam" van deze wisselkoers is hier vrij door u aan te passen.
  • (!) Heel belangrijk is dat u onder "Symbool" de juiste code van de wisselkoers invult : EURUSD wil in feite zeggen dat dit de koersen van de Dollar zijn (USD) uitgedrukt in Euro (EUR). (Kopieer desnoods deze code van de munt die u wenst te vervangen)
  • Klik vervolgens op "OK" om deze munt toe te voegen.
  • Het programma zal vanaf nu deze koersen gebruiken om de Dollar om te rekenen naar Euro, ook tot 10 jaar terug in de tijd.
  • (In het programma zult u nu waarschijnlijk meerdere keren de USD wisselkoersen aantreffen, maar deze die u zelf heeft toegevoegd krijgen steeds voorrang op de default wisselkoersen die het programma gebruikt.)

 

 

Downloaden wisselkoersen

Download de hieronder afgebeelde portefeuille met daarin de meest belangrijke wisselkoersen per koersprovider. Via knippen en plakken kan je deze in het Effectenbeheer gemakkelijk in uw portefeuille overkopiëren.

 

 

 

Gerelateerde berichten

 


 

 

 














Meest gelezen artikels




Trefwoorden



Copyright ©2012-2020 CSI:Belgium Software
All Rights Reserved