Geldrekeningen beheren in MoneyFlow

 

Iedereen beschikt tegenwoordig over één of meerdere bankrekeningen, of het nu een zichtrekening of een spaarrekening betreft. In MoneyFlow kunt u per portefeuille één of meerdere bankrekeningen toevoegen, al dan niet in een vreemde munt. U beslist dan zelf of de saldi van deze rekeningen bij het totaal van uw portefeuille worden geteld.

 

Koppeling met netbanking

De eerste vraag die iedereen zich zal stellen : kunnen deze gegevens niet volautomatisch uit mijn banksoftware worden geïmporteerd ? Momenteel is dit nog niet aan de orde, maar in de toekomst zal dit zeker mogelijk zijn. Het is echter niet de bedoeling om een kopie van uw bankrekening te gaan beheren hoewel dit in principe zou kunnen.

 

Beheren van het saldo

We kunnen in MoneyFlow echter wel steeds het juiste saldo van elke rekening gaan bijhouden, om zo toch op z'n minst het totaal aan beschikbare cash te kennen.Indien het een saldo in een vreemde munt betreft wordt dit totaal automatisch naar EUR omgerekend aan de meest recente valutakoersen.

 

Geldrekeningen in de praktijk

In de praktijk worden deze geldrekeningen vooral gebruikt als effectenrekening waarop de verschillende aan- en verkooptransacties geboekt worden.

 

Wijzelf gebruiken deze geldrekening als "schaduwrekening" van onze eigen bankrekeningen : we boeken hier alleen de grote uitgaven en ook de meeste recurrente (jaarlijks/maandelijks) uitgaven en inkomsten. Nadien passen we steeds manueel het saldo van deze rekening aan. Hieronder een voorbeeld van een geldrekening in het dagelijks gebruik :

 

 

  • Enkele verzekeringspolissen (auto, brand, ...) of belastingen dienen jaarlijks betaald te worden.
  • In het overzicht hierboven ziet men duidelijk hoeveel de voorgaande jaren betaald werd en welk budget hiervoor in de toekomst (2016) moet voorzien worden.
  • Merk op dat de verrichtingen die in de toekomst geboekt worden (na vandaag 24/6/2015) geen enkele invloed hebben op het saldo van de rekening. Op deze manier kunt u dus gemakkelijk op voorhand enkele te betalen verrichtingen inboeken. Deze verrichtingen worden ook steeds in een andere (zelf in te stellen) kleur afgebeeld op het scherm.
  • Het saldo van deze rekening is 8466€ en werd manueel ingevoerd. (Indien u ALLE verrichtingen op deze rekening nauwkeurig bijhoudt dan zal dit saldo natuurlijk automatisch aangepast worden)

 

 

Verwante berichten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 














Meest gelezen artikels




Trefwoorden



Copyright ©2012-2020 CSI:Belgium Software
All Rights Reserved