Installatie van Adobe Reader

 

De rapporten in MoneyFLOW worden volledig in PDF opgemaakt zodat u deze gemakkelijk kunt afdrukken, doormailen of zelfs op uw iPad bekijken. Om deze rapporten (binnen in MoneyFLOW) te visualiseren wordt gebruik gemaakt van de gratis Adobe Reader die normaal gezien standaard op uw PC geïnstalleerd is. Indien de rapporten in MoneyFLOW dus niet correct getoond worden kunt u best eens de meest recente versie van Adobe Reader downloaden en installeren.

 

Windows 8

Ook indien u Windows8 gebruikt zult u dit waarschijnlijk reeds gemerkt hebben : telkens wanneer u een PDF opent switcht Windows naar zn kleuteromgeving(*) om deze PDF weer te geven. Dit terwijl dit vroeger (in Windows7) gewoon in een extern venster of zelfs in een browser werd getoond.

 

Doe zelf de PDF-test

Het is belangrijk dat u deze test in Internet Explorer uitvoert. En dus niet in Firefox, Opera, Chrome of zelfs de nieuwe Edge van Windows10. (MoneyFlow gebruikt namelijk de Internet Explorer Plugin in het programma).

 

Via de link hieronder kunt u via onze website één van onze PDF-rapporten downloaden. Open deze link in Internet Explorer(!) en kijk hoe uw webbrowser met dit bestand omgaat :

 

http://download.moneyflow.be/pdf/MoneyFlowDemoReport.PDF

 

  • Ofwel wordt het rapport in deze webbrowser geopend : surft u via Firefox (of Chrome) en bevindt u zich nadien nog steeds in Firefox (of Chrome) dan is er niks aan de hand.
  • Wordt er een externe PDF viewer geopend om dit rapport af te beelden, of
  • Wordt er omgeschakeld naar de Windows8 (Metro) interface(*), dan zouden we u aanraden om de onderstaande instructies uit te voeren.

 

Adober Reader

De oplossing is echter simpel en gratis : download éénmalig de meest recente release van Adobe Reader en installeer het programma :

 

  • Je komt dan op de site van Adobe terecht waar je het programma kunt downloaden
  • (Klik best ook de gratis versie van McAfee uit vooralleer je het programma downloadt)
  • Klik vervolgens op "Nu installeren" :

 

  • Adobe Reader wordt nu gedownload. Normaal gezien zult u nadien nog een melding krijgen om het installatieprogramma uit te voeren.
  • Na de installatie moet u normaal gezien de rapporten rechtstreeks in MoneyFLOW kunnen bekijken, en dit ZONDER dat er een extern programma wordt opgestart.

 

  • Indien het niet lukt kunt u alsnog proberen om één van deze versies van Adobe Reader te installeren :

https://get.adobe.com/nl/reader/enterprise/

 

 

 

 

(*) Met kleuteromgeving bedoelen we de zogenaamde "Metro"-interface die Microsoft bedacht om diverse aanraakschermen te kunnen ondersteunen. De grote vlakken in felle kleuren doen ons terecht aan onze eerste schooljaren denken.

 

 

 














Meest gelezen artikels




Trefwoorden



Copyright ©2012-2020 CSI:Belgium Software
All Rights Reserved