Importeren van een XLS-bestand

 

Net zoals CSV-bestanden zijn er ook bij XLS-bestanden (Microsoft Office en Excel) een oneindig aantal verschillende versies en formaten mogelijk. Bij het importeren van een XLS-bestand wordt het document eerst naar een CSV-formaat omgezet, en dan als CSV-formaat geïmporteerd. De instructies om een XLS-bestand te importeren zijn dus dezelfde als deze bij een CSV-bestand : importeren van een CSV-bestand.

 

Enkele voorbeeldjes

  • Hieronder vindt u enkele XLS-bestanden die u rechtstreeks in MoneyFlow kunt importeren.
  • Klik op de link hieronder en kies er voor om het bestand met "MoneyFlow" te openen. (En dus niet met Excel of Office zoals normaal het geval is) :

http://download.moneyflow.be/xls/danone.xls

 

 

Opmerkingen

Indien het programma bij het importeren van een XLS-bestand een foutmelding geeft, dan zal het document waarschijnlijk NIET (rechtstreeks) door MoneyFlow kunnen gelezen worden. Waarschijnlijk betreft het een nieuwere versie van Excel of Office dan deze die door MoneyFlow ondersteund wordt. Er zijn echter enkele zaken die u kunt proberen :

 

  • Probeer eens het XLS-bestand in Excel te openen en te bewaren in het oude XLS formaat, Excel97. Meestal kan dit formaat wel goed ingelezen worden.
  • Indien het probleem zich dan nog steeds voordoet dan kunt u het XLS bestand in Excel best gewoon exporteren naar CSV-formaat, en het CSV-bestand in MoneyFlow importeren, zoals hier beschreven staat : importeren CSV-bestand
  • Misschien nog gemakkelijker : kopieer de inhoud van uw XLS tabel naar het klembord, en kies de menukeuze "Bestand - Importeren klembord". Zie ook : importeren klembord

 

 

Gerelateerde artikels

 

 

 

 

 

 

 

 

    
       
       

 


Meest gelezen artikels
TrefwoordenCopyright ©2012-2020 CSI:Belgium Software
All Rights Reserved